Мінприроди України відреагувало на анулювання Росією ліцензій в окупованому Криму

Мінприроди України відреагувало на анулювання Росією ліцензій в окупованому Криму
Україна і міжнародні організації не визнають рішення Росії
Україна і міжнародне співтовариство ніколи не визнають російський закон про анулювання українських ліцензій на користування надрами в акваторії Чорного і Азовського морів.
Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає прес-служба органу.
"Росія - це країна-агресор, яка захопила українську територію, яка намагається відібрати майно приватних компаній, українських державних компаній, майно України як держави й українського народу. Це рішення вкотре продемонструвало, що влада РФ не поважає суверенний статус України та власність її народу, але з цим рішенням Україна не збирається миритися", - сказав міністр.
Він також повідомив, що зараз в Криму діє 131 дозвіл на користування надрами, що видав український уряд. Він підкреслив, що як Україна, так і міжнародні організації не визнають рішення Росії.
Семерак нагадав, що Україна відстоює свої права в міжнародних судах.
"Ми вже подали відповідні позови та сподіваємося на підтримку світового співтовариства. Позов подали низка українських компаній, зокрема Нафтогаз України, щодо відшкодування завданих збитків унаслідок незаконного захоплення українських природних ресурсів", - повідомив міністр, зазначивши, що Україна і далі буде дотримуватися такої стратегії.
Міністр також додав, що за кожен подібний крок Росія має нести відповідальність.
Нагадаємо, що в 2016 році Україна ініціювала спір з РФ щодо порушення Конвенції ООН з морського права: Київ готовий довести в арбітражі, що Росія порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами у власних морських акваторіях і на континентальному шельфі в прилеглих до Криму морських зонах, у тому числі права на природні ресурси континентального шельфу.
Крім того, в лютому 2018 року Україна подала до Міжнародного трибуналу ООН з морського права меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права.
Нагадаємо, що в Росії набув чинності закон, згідно з яким в окупованому Криму перестають діяти українські ліцензії на користування надрами та вводиться новий порядок їх реєстрації.

Related

Події в Україні 5193752675806685873

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item