Правоохоронці завершили розслідування у справі нардепа Надії Савченко: подробиці

Правоохоронці завершили розслідування у справі нардепа Надії Савченко: подробиці
Суд уже двічі продовжував Надії Савченко термін тримання під арештом - до 13 липня і до 10 вересня
Стороні захисту розкрили матеріали справи Надії Савченко та Володимира Рубана. Сьогодні правоохоронці представлять результати проведеної експертизи, повідомив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін. 
На полігоні спецпідрозділу Альфа буде продемонстровано, які наслідки мав би теракт, у вчиненні якого підозрюють Надію Савченко та Володимира Рубана. Завершення досудового розслідування також підтвердила Укрінформу речниця генпрокурора Лариса Сарган.
За її словами, матеріали кримінальної справи передані сторонам захисту для ознайомлення.
Захист Володимира Рубана пропонував слідству укласти угоду про визнання провини його підзахисним, повідомив йому адвокат Валентин Рибін. За його словами, захист зробив таку заяву, але слідство вирішило її проігнорувати.
Він також додав, що метою цієї угоди було здійснити обмін Рубана на двох українських полонених, які перебувають у полоні в ОРДЛО ще з 2014 року. При цьому Рибін наголосив, що на стадії судового слідства Рубан не пропонуватиме укласти угоду зі слідством, а замість цього домагатиметься виправдального вироку.
Народного депутата Надію Савченко та лідера громадської організації Офіцерський корпус Володимира Рубана звинувачують у підготовці теракту та спробі повалення державної влади. Савченко суд уже двічі продовжував термін тримання під арештом - до 13 липня і до 10 вересня відповідно.
За даними Генеральної прокуратури, минулого року Надія Савченко вступила у змову з головою офіцерського корпусу Володимиром Рубаном. Стверджується, що вони планували низку терактів з метою захоплення державної влади. Про отримання зброї домовилися із ватажком так званої ДНР Олександром Захарченком.
Для здійснення операції Савченко намагалася завербувати офіцерів 8-го полку призначення ЗСУ, що дислокується у Харкові. Вона була впевнена, що офіцери стали її співучасниками. Проте військові співпрацювали з СБУ. Зловмисники планували встановити гранатомети на Трухановому острові або на баржі Дніпра і обстріляти центр Києва не прицільно.
Також Савченко і Рубан планували здійснити напад на кортеж президента Петра Порошенка за допомогою великокаліберної гвинтівки Топаз. Вона виготовляється лише у так званій ДНР. Також на 15 хвилині запису Савченко детально описує план атаки на парламент. Це мало статися під час виступу Порошенка у присутності представників іноземних посольств.
Раніше повідомлялося, що Савченко писала листа президенту США Дональду Трампу зі скаргою на українського президента Петра Порошенка.
Нагадаємо, що Надія Савченко зверталася до президента Росії Володимира Путіна з листом, у якому просить про помилування українських політв'язнів.

Related

Політика 5336304882092186138

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item