СБУ: До замаху на Гандзюк причетні правоохоронні органи

До замаху на Гандзюк причетні правоохоронні органи
Катерина Гандзюк
Головне слідче управління СБУ порушило справу за фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство помічниці мера Херсона Катерини Гандзюк з особливою жорстокістю, що вчинене на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни.
Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив у своєму фейсбуці відповідний витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Кримінальне провадження порушили лише 7 серпня, хоча генпрокурор Юрій Луценко доручив передати розслідування від Нацполіціі СБУ ще 3 серпня.
Перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін в своєму фейсбуці заявив, що людина, яка конфліктував з потерпілою, в підрозділах Нацполіціі в Херсонській області не працювала і не працює.
«Тому просив би бути більш коректними у висловлюваннях на адресу поліції Херсонській області», - зазначив він.
Напад на виконуючу обов'язки керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).
Чиновницю з опіками госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели в Київ. Медики оцінюють її стан як стабільно важкий.
6 серпня суд на два місяці заарештував Миколи Новікова, підозрюваного в замаху на вбивство активістки. Він заявив про наявність алібі.

Related

Гаряча новина 6954190197990471846

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item