У Єгипті виявили гробницю зі сценами потойбіччя на фресках

У Єгипті виявили гробницю зі сценами потойбіччя на фресках

Гробниці епохи Середнього царства розкопали в Єгипті археологи.
Співробітники австралійсько-єгипетської місії під керівництвом Нагіба Канаваті виявили похоронні камери знатних єгиптян Ремочетні і Бакета II. Усипальниця Ремочетні розташована на глибині 17,5 м. Складається з 6 приміщень, в одному з яких був саркофаг, повідомляє Міністерство старожитностей Єгипту.
Доктор Айман Ашмаві, глава Сектора древніх єгипетських старожитностей, заявив, що саркофаг, ймовірно забрав з гробниці британський єгиптолог Персі Ньюберрі, який досліджував Бені Хассан в кінці XIX століття.
У підземних приміщеннях гробниць виявили глиняні посудини для продуктів і напоїв та кольорові фрески. Вони зображували життя покійного на землі і в потойбічному світі.
Місія розкрила верхній край похоронної камери Бакета II. Вона має той же архітектурний дизайн, що і камери в могилі Ремоченті. Місія також виявила кольорові фрески на стінах, а також низку керімічних посудин.
Нагіб Канаваті сказав, що в міру того, як робочий сезон добігає кінця, археологи блокують вхід в камери щебенем, щоб захистити їх. У січні 2019 року місія відновить роботу, щоб очистити, відновити і вивчити настінні розписи, а також повністю задокументувати шахти і знову відкриті похоронні камери.
Єгипетські археологи виявили стародавню муміфікаційну майстерню біля трьох пірамід Гізи. Археологи наткнулися на знахідку 2500-річної давнини у величезному некрополі Саккари недалеко від стародавнього міста Мемфіса.

Related

Цікаво 5049077574197553452

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item