Клименко сказав, скільки поліцейських на фронті

Клименко сказав, скільки поліцейських на фронті
Голова МВС України Ігор Клименко

Українська поліція допомагає Держприкордонслужбі виконувати свою роботу на кордонах з Росією.

Значна частина українських поліцейський наразі воює на фронті, або виконує завдання, які тим чи іншим чином повʼязані з обороною України. Про це в п'ятницю, 12 квітня, в інтервʼю 1+1 розповів голова МВС Ігор Клименко.

Він зауважив, що за законом поліцейський, який служить в лавах Національної поліції - має бронь і не зобов'язаний йти на війну, водночас в поліції, відповідно до закону, який був ухвалений у 23-му році, можуть бути утворені спецпідрозділи.

"Це особи, які безпосередньо знаходяться на лінії фронту і мають такі самі права і обов’язки, як і військовослужбовці Збройних сил України, і інші військові формування", - сказав Клименко. 

Міністр зазначив, що бригада "Лють", яку сформувало МВС на початку минулого року, налічує пʼять тисяч осіб.

"Ще близько 30 тисяч поліцейських (і чоловіки, і жінки) виконують поліцейські функції в регіонах, які безпосередньо знаходяться в областях, де йдуть бойові дії. В нас є підрозділи поліції, які займаються безпілотниками. У нас люди є, які займаються специфічними функціями під час цієї війни, про які ми будемо розповідати вже після закінчення бойових дій", - вказав він. 

Міністр підкреслив, що усього в лавах МВС служить близько 75 тисяч чоловіків і 25 тисяч жінок. 

"І якщо відняти від цих 75 тисяч ті підрозділи, які безпосередньо є на війні і ще будуть на війні незабаром, то за охорону публічного порядку, за розкриття злочинів, взагалі за поліцейську всю функцію буде відповідати всього-на-всього по всій країні близько 30-35 тисяч осіб", - сказав міністр.
 
Утім, Клименко не виключив, що на фронт може відправитися більше правоохоронців. 
 
"Я хочу повторити свою тезу: якщо ситуація на фронті буде відповідно ще ускладнюватися, то всі ми маємо взяти до рук зброю", - заявив міністр.

Раніше міністр заявив, що бази поліції зберігають інформацію про сотні тисяч громадян, що можуть ухилятися від мобілізації. 

Всі поліцейські заброньовані від мобілізації. Вступити до лав Збройних сил України вони можуть лише як добровольці. 

Related

Події в Україні 5269016562117757238

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item