Намагався продати РФ секретні дані: у США засудили експрацівника Пентагону

Намагався продати РФ секретні дані: у США засудили експрацівника Пентагону
У Пентагоні викрили зрадника

Співробітник, який мав відповідати за безпеку даних, спробував продати секретні документи. Наступний 21 рік він проведе за ґратами.

Колишнього співробітника Пентагону, 32-річного Джареха Себастьяна Далке засудили до 21 року і 8 місяців ув'язнення за спробу шпигунства. Він спробував передати секретні документи особі, яку він вважав "російським агентом". Про це у понеділок, 29 квітня, повідомило Міністерство юстиції США.

Під час судового розгляду Далке визнав свою провину за шістьма обвинуваченнями у спробі надання секретних відомостей іноземному представнику.

"Обвинувачений, який колись присягнув захищати нашу країну, думав, що продає інформацію про національну безпеку російському агенту, тоді як насправді його контакт був співробітником ФБР. Цей вирок показує, що зрадники нашої країни будуть покарані", - прокоментував генеральний прокурор.

"Далке вірив, що він передає секретні дані представнику російської влади. Завдяки зусиллям наших агентів ФБР, ми змогли запобігти передачі інформації та уникнути загрози для безпеки Сполучених Штатів", - додав директор ФБР Крістофер Рей.

З 6 червня по 1 липня 2022 року Далке був співробітником Агентства національної безпеки, де він обіймав посаду дизайнера безпеки інформаційних систем. Далке визнав, що в період із серпня по вересень 2022 року, щоб продемонструвати свій "законний доступ і готовність поділитися", він використовував зашифрований обліковий запис електронної пошти для передачі уривків трьох секретних документів особі, яку він вважав російським агентом.

Приблизно 26 серпня 2022 року Далке запросив 85 000 доларів США в обмін на всю інформацію, якою він володіє. Далке стверджував, що ця інформація буде мати значення для Росії, і сказав, що він поділиться додатковою інформацією в майбутньому.

Раніше повідомлялося, що помічника депутата Європарламенту звинуватили у шпигунстві на користь Китаю.

Related

Події у світі 6866694025631924524

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item