Міноборони констатувало зрив режиму тиші з боку бойовиків. Карта обстрілів

24 вересня в зоні АТО був поранений один боєць ЗСУ
За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції в Донбасі епіцентром обстрілів зі сторони бойовиків стали околиці Авдіївської промзони і Донецького аеропорту.
Як повідомив спікер Міністерства оборони України Андрій Лисенко, 24 вересня в зоні АТО не загинув жоден військовослужбовець, один був поранений в Авдіївці.
У Міноборони констатували, що бойовики не дотримуються режиму припинення вогню і перешкоджають діяльності місії спостерігачів ОБСЄ.
Згідно з повідомленням, бойовики не допускають спостерігачів до місцевості й встановили бетонні блоки на дорозі з Первомайська до Золотого, що є прямим порушенням Мінських та політичних домовленостей, а також мандату місії, що передбачає доступ до будь-якої території на лінії зіткнення.
На донецькому напрямку доба почалися з мінометного обстрілу в районі Донецького аеропорту. 8 мінометних мін бойовики випустили по українських військових в Пісках. В Авдіївській промзоні зафіксовано 7 обстрілів з гранатометів і снайперської зброї. Легке озброєння сепаратисти застосували в Верхнєторецькому і Новгородському. Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 12 випадків порушення вогню, в тому числі 4 – з важкого озброєння.
На маріупольському напрямку було 12 збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї, половина з них в Маріїнці. Також порушення режиму припинення вогню фіксувалися в Таранчуці, Старогнатівці, Павлополі, Широкіному.
На луганському напрямку за добу зафіксовано 5 збройних провокацій, незаконні збройні формування використовували стрілецьку зброю і підствольні гранатомети. Епіцентром бойових дій була Попасна та Станиця Луганська.
В ранковому зведенні повідомлялося про 29 обстрілів з боку терористів. У Штабі АТО зазначили, що незважаючи на провокації, Збройні сили України неухильно дотримуються домовленостей Мінських.

Related

Події в Україні 6496999115650871912

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item