Умов для проведення виборів у Донбасі сьогодні немає - Порошенко

Президент не готовий на сьогоднішній день піднімати питання про проведення виборів
Президент України Петро Порошенко заявив, що на сьогоднішній день недостатньо умов для проведення місцевих виборів у окупованих районах Донбасу.
За словами Порошенка, з цим погоджується керівництво Німеччини та інших європейських країн.
"Хіба ми боїмося вільних і демократичних виборів на Донбасі? Ні. Але ми повинні створити умови для цих виборів. На сьогоднішній день, і пані Меркель і пан Штайнмайер, і керівники багатьох держав ЄС сказали: зараз умов для виборів на Донбасі немає. І в цьому полягає підтримка позиції України", - заявив Порошенко.
Президент знову нагадав, що вибори в Донбасі відбудуться, коли будуть виконані умови щодо безпеки, прописані в Мінських угодах, і внесено постанову про вибори в парламент, передає Укрінформ.
Раніше президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам пояснив, що передбачає обговорення про затвердження "дорожньої карти" Мінських домовленостей.
У ніч на четвер, 20 жовтня, в відомстві федерального канцлера Німеччини в Берліні завершилися переговори в "нормандському форматі", в ході яких обговорювалася ситуація в Донбасі.
Переговори, в яких брали участь канцлер ФРН Ангела Меркель, президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін, тривали майже п'ять годин.
Після їх завершення сторони виступили з низкою важливих заяв.

Related

Події в Україні 5269898437476622237

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item