США підтвердили виділення $6 млрд на зброю Україні

США підтвердили виділення $6 млрд на зброю Україні
Міністр оборони США Ллойд Остін

Міністр оборони США оголосив про додаткове зобов'язання на суму 6 мільярдів доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України.

Міністр оборони США Ллойд Остін після засідання "Рамштайну" повідомив про виділення 6 мільярдів доларів на виробництво американськими компаніями нового озброєння для України.

"Радий сьогодні оголосити додаткове зобов'язання на суму 6 мільярдів доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Це дозволить нам придбати додаткову допомогу Україні в американської оборонної промисловості", - сказав керівник Пентагону.

Міністр оборони США назвав цей пакет допомоги найбільшим і повідомив, що до нього увійдуть критично важливі засоби перехоплення для систем NASAMS і Patriot, БПЛА й інше обладнання, а також значна кількість артснарядів і ракет "земля-повітря.

Нагадаємо, Конгрес США цього тижня ухвалив закон, у рамках якого на допомогу Україні виділили понад 60 млрд доларів. Байден одразу анонсував новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшло озброєння вартістю 1 млрд доларів.

У рамках пакета ЗСУ, зокрема, отримають далекобійні ракети ATACMS. За даними ЗМІ, США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму ракетами ATACMS.

Related

Події у світі 3487089958209222272

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item