Керрі назвав зустріч в Лозанні щодо Сирії "мозковим штурмом"

Домовилися домовитися. Наступна зустріч вже в понеділок
Держсекретар США Джон Керрі назвав зустріч в Лозанні "мозковим штурмом", передає DW.
Керрі заявив, що в ході зустрічі висувалися нові ідеї, що були суперечки, але без ворожості.
За його словами, учасники переговорів домовилися продовжити спільну роботу щодо Сирії. Сторони досягли консенсусу щодо деяких ключових питань, у тому числі з того, що конфлікт в Сирії необхідно закінчити, підкреслив Керрі.
Він також зазначив, що учасники зустрічі проведуть наступні переговори щодо Сирії 17 жовтня.
Нагадаємо, в дискусіях брали участь держсекретар США Джон Керрі, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і представники держав регіону – Саудівської Аравії, Ірану, Туреччини, Катару, Єгипту і Йорданії.
Нагадаємо, Державний департамент США та Міністерство зовнішніх справ Росії анонсували зустріч глав відомств у швейцарській Лозанні 15 жовтня. Сторони після тривалої паузи повернулися до обговорення ситуації в Сирії.
У МЗС РФ повідомили, що будуть розглянуті можливі додаткові кроки для врегулювання сирійського кризи.
Разом з тим представник Державного департаменту США Джон Кірбі підкреслив, що це буде не двостороння зустріч, а багатосторонні переговори.
Кірбі уточнив, що головною темою обговорень в Лозанні буде ситуація в Алеппо. Це сирійське місто зараз частково контролюють повстанці. Армія президента Башара Асада за підтримки Росії завдає бомбардування Алеппо, правозахисники говорять про численні жертви. США і ряд країн світу засудили такі дії Асада і Москви. Переговори між США і Росією по Сирії були фактично заморожені.

Related

Політика 4547154806646831231

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item