Росія вийшла з угоди по Міжнародному кримінальному суду

Путін вивів Росію з угоди з Гаазьким трибуналом
Російський президент Володимир Путін підписав розпорядження, згідно з яким РФ виходить з угоди про Римський статут Міжнародного кримінального суду в Гаазі.
Згідно з документом, опублікованим на російському порталі правової інформації, з пропозицією анулювати Римський статут виступило Міністерство юстиції РФ після погодження з низкою інших відомств.
Відмова від угоди з трибуналом в Гаазі вже направлена генеральному секретарю ООН, наголошується в розпорядженні.
Міжнародний кримінальний суд - перший постійний міжнародний орган кримінальної юстиції. У його компетенцію входить переслідування осіб, відповідальних за геноцид, військові злочини, злочини проти людяності. Заснований на основі Римського статуту, прийнятого в 1998 році. Офіційно розпочав свою роботу з 1 липня 2002 року. 
Місцеперебуванням є Гаага, проте за бажанням суду засідання можуть проходити в будь-якому іншому місці.
Нагадаємо, 15 листопада Міжнародний кримінальний суд прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту. Датою початку конфлікту було визначено 26 лютого 2014 року, коли Росія задіяла силовиків для захоплення влади в Криму.
У той же день резолюцію по Криму схвалили в ООН. Згідно резолюції, територією півострова володіє Україна, а РФ названа агресором. Документ підтримали 73 держави, проти виступили 23 (серед них Білорусь, Індія, Китай і Сербія).

Related

Події у світі 676497131013353539

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item