PayPal, Webmoney та інші. У Раду внесли законопроект про електронні гроші

Якщо законопроект приймуть, електронні гроші в Україні зможу випускати не тільки банки, але й інші фінансові організації
У парламенті зареєстрований законопроект № 5361, істотно змінює правила роботи платіжного ринку.
Як пише ain.ua, документ прямо дозволяє українцям використовувати для онлайн-розрахунків міжнародні системи електронних грошей.
Крім того, якщо він стане законом, електронні гроші в Україні зможуть випускати не тільки банки, але й інші фінансові організації, а також держказначейство. Цими грошима можна буде оплачувати товари, послуги і навіть податки.
Наголошується, що текст документа створений з урахуванням європейського права і повинен привести в сучасний вигляд українське законодавство, що регулює використання платіжних систем. Проект закону – результат спільної роботи депутатів, учасників платіжного ринку і НБУ. Регулятор навіть публічно подякував народним депутатам, які внесли законопроект у Верховну Раду.
За словами Сергія Шацького, директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, прийняття законопроекту створить умови для виходу на український платіжний ринок міжнародних провайдерів інтернет-розрахунків. Зараз від зарубіжних емітентів електронних грошей вимагають реєстрації договору "про участь у міжнародній платіжній системі". Його отримання – складний і тривалий процес. Законопроект дозволить реєструватися за тією ж спрощеною процедурою, що і українські емітенти.
Нагадаємо, що Національний банк України (НБУ) нагадав банкам та учасникам платіжного ринку про заборону надання послуг з використанням електронних грошей торгових марок Webmoney, Яндекс.Гроші, QIWI Wallet і Wallet one у зв'язку з відсутністю узгоджених з Нацбанком правил їх використання.

Related

Події в Україні 2837077132729621557

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item