В Україну надійшов другий транш фінансової допомоги ЄС у сумі 55,125 млн. євро.



В Україну надійшов другий транш фінансової допомоги ЄС у сумі 55,125 млн. євро. 
Кошти надані згідно Угоди про фінансування, укладеної між Урядом України та Європейською комісією у 2014 році. Допомога безповоротна.
"Зазначені безоплатні та безповоротні ресурси було надано Україні за результатами проведення Європейською комісією оцінки впровадження Україною реформ у сферах боротьби з корупцією, поліпшення системи державних закупівель, покращення прозорості та підзвітності у сфері управління державними фінансами, реформи сфери державного управління, реформування системи надання адміністративних послуг, впровадження конституційної реформи і гармонізації виборчого законодавства та законодавства щодо фінансування політичних партій", - повідомляє сайт Міністерства фінансів України.
Це заключний транш, що надається в рамках вказаного міжнародного договору з ЄС. Перший транш у сумі 250 млн. євро було отримано Україною у липні 2014 року. Максимальна сума другого траншу, за умови виконання всіх індикаторів, складала 105 млн євро.
Народний депутат Вадим Рабинович заявив, що Україна повинна відмовитися від чергового траншу МВФ, тому що ці гроші відразу ж підуть на погашення відсотків за попереднім кредитом, а борги віддаватимуть діти і внуки українців.

Related

Економіка 5206165787255672170

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item