Військовий розповів про причини провалу на Світлодарській дузі


На Світлодарській дузі не припиняються бойові дії

Наступ ЗСУ був задуманий для того, щоб поліпшити позиції військ.

 
Тактичні операції, які не є частиною стратегічного задуму, в принципі позбавлені сенсу, і наступ українських військових на позиції сил ДНР на Світлодарській дузі не є винятком. Про це заявив лейтенант Нацгвардії Сергій Кутраков в ефірі Шустер LIVE.

"Операція "О", очко. Це коли тактичний маневр закінчується провалом. І те, що відбулося на Дузі, незважаючи на якісно проведену роботу військових, - це операція "О". Я розумію, чому це сталося: там "зеленка" (лісиста ділянка місцевості, - ред.), висунута в нашу сторону, клин у бік українського фронту. І, звичайно ж, ворог звідти обстрілював наші позиції, тим більше це на картах не дуже красиво виглядає. Звичайно ж, потрібно цей клин прибрати", - пояснив Кутраков.
 
Він додав, що наступ ЗСУ був задуманий для того, щоб поліпшити позиції військ. За його словами, піхота повністю виконала поставлені перед нею завдання але, не отримавши достатньої артпідтримки, змушена була відійти, зазнавши втрат, у результаті чого поліпшити позиції не вдалося. "Зараз ми маємо те ж саме, що мали на початок цієї операції", - підкреслив лейтенант.
 
На думку Кутракова, подібні операції в принципі є лише безглуздою тратою людських ресурсів. "Якщо військо стоїть на місці, а може тільки тупцювати в межах кілометра або півтора кілометрів, то ні про яку перемогу йтися не може", - вважає він.
 
 
Останнім часом на Світлодарській дузі проходять запеклі бої, в яких українська армія зазнає втрат. Також медики кажуть, що на Світлодарській дузі поранених вивозять цілодобово.

Related

Гаряча новина 2974133566538416194

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item