Лідери країн ЄС домовилися про продовження антиросійських санкцій - агентство

Дипломатичні джерела повідомляють, що лідери країн ЄС уже прийняли рішення про продовження санкцій
Лідери країн Євросоюзу15 грудня ухвалили рішення продовжити санкції, які діють щодо Росії ще на шість місяців, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна із посиланням на повідомлення європейських дипломатичних джерел у Брюсселі.
Повідомляється, що відповідне рішення вони ухвалили на саміті ЄС.
Очікується, що формально це рішення буде затверджено на початку наступного тижня.
Раніше про те, що серед країн ЄС уже є домовленість про продовження економічних санкцій проти РФ вже заявляла президент Литви Даля Грібаускайте.
13 грудня ЗМІ повідомили, що Євросоюз за письмовою процедурою прийме рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії відразу після саміту ЄС, який відбудеться 15 грудня у Брюсселі.
Відносини між Росією та ЄС значно погіршилися після російської агресії проти України - анексії Криму і вторгнення у східні області країни. Санкції проти РФ і так званої "влади" окупованого Криму були введені у 2014 році, їх дія була продовжена у 2015 і 2016 роках. Зокрема, 1 липня Рада ЄС продовжила економічні санкції щодо Росії ще на півроку, до 31 січня 2017 року.
8 листопада міністри фінансів ЄС домовилися про введення нових адресних санкцій проти так званих кримських чиновників. Таким чином, Брюссель розширив санкції, введені у 2014 році після захоплення РФ Криму.
У цілому, провідні країни Заходу впевнені, що санкції залишаться в силі до повного виконання Російською Федерацією Мінських угод.

Related

Події у світі 7290167464790514298

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item