Прем'єр-міністр Ізраїлю викликав "на килим" послів країн-членів Ради Безпеки ООН



Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вимагає, щоб міністерство закордонних справ країни у терміновому порядку викликало для пояснень послів країн-членів Ради Безпеки ООН, повідомляє Reuters.
Нетаньяху обурений тим, що в п'ятницю, 23 грудня, Рада Безпеки ООН проголосувала за резолюцію, що засуджує будівництво ізраїльських поселень на Західному березі річки Йордан. Зазначається, що вимога прем’єр-міністра Ізраїля не стосується посла США, оскільки США утрималися від голосування в Раді Безпеки.
Оскільки 25 грудня - день Різдва, більшість з послів у відпустці і поки не ясно, хто саме прибуде в міністерство закордонних справ.
Зазначається, що Ізраїль планує обговорити резолюцію ООН у вузькому складі силових міністрів до кінця дня в неділю.
Раніше повідомлялось, що сенатор США від штату Техас Тед Круз запропонував припинити фінансування ООН після антиізраїльської резолюції Ради безпеки.
Нагадаємо, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй у п'ятницю, 23 грудня, ухвалила резолюцію з вимогою до Ізраїлю припинити поселенську діяльність на палестинських територіях.
Резолюцію підтримали 14 з 15 членів Ради Безпеки, а США, незважаючи на прохання з боку Ізраїлю, на цей раз відійшли від традиційної лінії, і не стали накладати вето.
Обраний президент США Дональд Трамп пообіцяв зміни в "усьому, що стосується ООН".
Ізраїль вважає весь Єрусалим своєю столицею. У той же час палестинці розглядають Східний Єрусалим як столицю майбутньої палестинської держави.

Related

Події у світі 3094569271052200776

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item