У боях з РФ загинула журналістка Алла Пушкарчук

У боях з РФ загинула журналістка Алла Пушкарчук
На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

Під час Революції гідності вона долучилася до "Правого сектора", згодом висвітлювала події на фронті як журналістка.

На фронті загинула військовослужбовиця, журналістка "Тижня" і "Читомо" Алла Пушкарчук (Рута). Про це у четвер, 25 квытня, повідомив журналіст і військовий Дмитро Крапивенко у Facebook.

Він написав, що дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці.

"Алла була з того покоління, що дорослішало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє. Вона колекціонувала народні прикраси, живо цікавилася культурним життям, постила фото котиків, які з нею були повсюди. Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі. Для мене заповітом стануть її слова про те, що її бісять ветерани, які поводяться у дусі "я був в АТО, а ти, бля, хто?" Вона не терпіла зухвальства і зайвого пафосу", - написав він. 

За словами Крапивенка, Пушкарчук у "Тижні" зросла від новинаря до повноцінної культурної оглядачки.

Пушкарчук також працювала у виданні "Читомо" - відповідала за стрічку новин та координувала проєкт "Люди з порожніх стільців".

Її репортаж "Поворот праворуч" увійшов в 10-ку фіналістів Конкурсу художнього репортажу "Самовидець" 2016 року. 2017 року - із серією фотографій з війни увійшла в число переможців XIX Міжнародного фотоконкурсу від Всеукраїнської газети "День".

За даними ІМІ, Алла Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, що загинули унаслідок російської агресії проти України.

На війні проти російських загарбників помер актор Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І.Кочерги Андрій Доманський. 

Related

Суспільство 8850897514188345502

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item