Горбачов закликав Путіна і Трампа врятувати світ від глобальної війни



Колишній президент СРСР Михайло Горбачов закликав президента РФ Володимира Путіна та главу США Дональда Трампа об'єднати зусилля, щоб запобігти загрозі нової світової війни.
Про це він написав у своїй статті в TimeMagazine.
"У той час як державні бюджети заледве знаходять гроші на першочергові соціальні потреби населення, військові витрати зростають. Легко виділяються кошти на технологічну зброю, руйнівна сила якої порівняна з потужністю зброї масового знищення; на підводні човни, один залп яких здатен зруйнувати півконтиненту; на системи протиракетної оборони, що підривають стратегічну стабільність у світі. Політики і військові лідери роблять дедалі агресивніші заяви, а оборонні доктрини стають усе більш небезпечними. Коментатори і телеведучі приєднуються до цього войовничого хору. Все це виглядає так, ніби світ готується до війни", - написав він.
Світові лідери мають зосередити увагу на запобіганні глобального конфлікту, припиненні гонки озброєнь і скороченні арсеналів зброї, вважає Горбачов. Він упевнений, що світ потребує співпраці між РФ і США, які можуть зробити багато для розрядки міжнародної обстановки.
"Я наполегливо закликаю членів Ради Безпеки ООН – органу, який несе основну відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки, – зробити перший крок. Пропоную на рівні глав держав прийняти резолюцію про неприпустимість ядерної війни. Думаю, ініціатива ухвалення такої резолюції має надійти від Дональда Трампа і Володимира Путіна – президентів двох країн, які володіють понад 90% ядерних арсеналів у світі і, отже, несуть особливу відповідальність", – наголосив Горбачов.
У ЗМІ раніше повідомляли, що президент США Дональд Трамп поспілкується телефоном зі своїм російським колегою Володимиром Путіним 28-29 січня.

Related

Події у світі 3243693244476774059

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item