Суд дозволив затримати Януковича і Ко



Печерський суд Києва дав дозвіл на затримання колишніх президента Віктора Януковича і міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у "церковній справі".
Про це пише "Українська правда".
Суд 3 січня за клопотанням слідчого Генпрокуратури дозволив затримати Януковича, ухвалив аналогічне рішення щодо Захарченка, а також дав дозвіл на затримання Валерія Коряка – колишнього начальника київської міліції.
Слідчий ГПУ повідомив, що підозрювані переховуються від слідства і суду.
Щоб уникнути знищення доказів та впливу на потерпілих, свідків та експертів, слідчий вважає, що підозрюваних треба затримати і привести до суду для призначення їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Захарченко, Янукович і колишній начальник київської міліції Валерій Коряк підозрюються у незаконному позбавлення волі Олександра Драбинка – особистого помічника нині покійного Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира. Слідчі вважають, що Янукович та його оточення тиснули на покійного митрополита, щоб змусити зректися престолу.
Відомо, що підозрюваним у цій справі є також народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський. Ще двоє підозрюваних – командир та заступник СБСМ "Грифон" ГУМВС України в м. Києві. Інформації щодо дозволу на затримання решти фігурантів поки що немає.
8 грудня Верховна Рада зняла депутатську недоторканість з Новинського. За це проголосували 228 депутатів.
Він заявив журналістам, що не тікатиме з України.

Related

Політика 7363637801270996885

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item