Кандидат на пост глави Пентагону: США повинні бути готові до протистояння з Росією

Джеймс Меттіс
Номінант на пост глави Пентагону Джеймс Меттіс вважає, що США повинні бути готові до протистояння з Росією в тих областях, де обидві країни не можуть співпрацювати, повідомляє Reuters.
Зокрема, про це Меттіс заявив в Сенаті під час слухань щодо затвердження його кандидатури.
"Ми займалися Росією навіть у найтемніші дні холодної війни, і я підтримую бажання обраного президента взаємодіяти з Росією в даний час", - вважає Меттіс.
Однак, він додав, що Росія, разом з КНР та ІДІЛ, є найбільшим викликом для США та всього світового устрою з часів Другої світової війни. Виходячи з цього, в тих областях, де співробітництво з Кремлем неможливе, США повинні протистояти поведінці Росії, і захистити себе, "якщо Росія буде діяти всупереч нашим інтересам".
Також, номінант на посаду міністра оборони США звинуватив РФ в спробі підірвати єдність НАТО:
"Зараз необхідно визнати факт того, що ми маємо справу з Путіним, який намагається підірвати Північноатлантичний альянс, і що ми повинні зробити певні кроки - дипломатичні, економічні, військові, для захисту наших інтересів", - цитує Меттіса CNN.
6 грудня Трамп офіційно запропонував кандидатуру відставного генерала Корпусу морської піхоти Джеймса Маттіса на посаду глави Пентагону. Зокрема, обраний президент назвав Маттіса одним з найбільш ефективних американських воєначальників.
"Під його керівництвом ми відновимо свої Збройні сили і альянси, знищимо терористів, встанемо віч-на-віч з ворогами і знову забезпечимо безпеку США", - заявив Трамп.
В цьому контексті слід додати, що в листопаді помічник Трампа і колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані заявив, що РФ не є для США військовим конкурентом. За словами Джуліані, лише небажання адміністрації Барака Обами загрожувати військовою силою дало можливість РФ здаватися сильнішою, ніж вона є насправді.

Related

Події у світі 1122939540993005836

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item