Рейдерська атака на "Ukrlandfarming" Бахматюка обернеться великими проблемами для України


Рейдерська атака на такі великі компанії як "Ukrlandfarming" і "Avangard" обернеться великими проблемами для держави. Про це заявив журналістам директор Інституту економіки і прогнозування НАНУ Валерій Геєць.
Так відомий вчений-економіст прокоментував звернення Олега Бахматюк до президента і прем'єр-міністра з проханням захистити його компанію від дій керівництва Нацбанку, яке намагається знищити бізнес.
"Знищення компаній "Укрлендфармінг" і "Авангард" обернеться великими проблемами для держави", - вважає Геєць.
На його думку, Національний банк грає з вогнем, намагаючись влаштовувати атаки на бізнес Олега Бахматюка та інших великих підприємців. "Перш за все ці компанії мають європейських позичальників і акціонерів. Якщо вони впадуть по ланцюжку почне все валиться як картковий будиночок. Також це знизить і без того низький рейтинг інших позичальників. І підірве і без того хитку довіру до України", - упевнений економіст.
Знищення таких великих виробничих підприємств загрожує і соціальною нестабільністю в регіонах через втрату робочих місць, а місцеві бюджети втратять колосальний обсяг податкових надходжень, каже Валерій Геєць. "Існує високий ризик того, що компанія буде знищена і звільнить своїх співробітників, а також припинить свою діяльність. Це призведе до соціальної нестабільності та втрати податків", - зазначив він.
Олег Бахматюк - власник найбільшого в Україні агрохолдингу "Ukrlandfarming", в якому працює понад 37 тис.осіб. Бізнесмен заявив, що більше 2,5 року "Ukrlandfarming" "відчуває перманентні спроби рейдерського захоплення, інформаційні та юридичні атаки, фінансове та правове тиску з боку НБУ". Тільки в 2016 році агрохолдинг сплатив понад 2 млрд грн податків до бюджетів різних рівнів, а зарплати співробітникам склали понад 2,5 млрд гривень.
"Удар, який був нанесений по банківській системі, вже погано вплинув на кредитування реального сектора - воно різко скоротилося. Якщо зруйнувавши банки НБУ візьметься за корпорації, це ні до чого доброго не призведе", - резюмував Валерій Геєць.

Related

Події в Україні 1672973911623948001

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item