В СБУ заявили про спонсорування ЛНР Росією

ЛНР фінансують із Росії, заявляють в СБУ

Із Росії поповнювався бюджет ЛНР, запевняють у спецслужбі.

 
Співробітники СБУ викрили механізм фінансування ЛНР урядом Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба відомства.
 
За інформацією спецслужби, "бюджетом ЛНР" на перший квартал поточного року передбачено надходження понад одинадцяти мільярдів рублів.
 
"Власними силами ватажки терористів здатні зібрати лише два з них. Решта суми запланована у вигляді отримання фінансової допомоги від уряду РФ, а сам проект бюджету погоджувався т.зв. "Народною радою ЛНР" із профільними російськими міністерствами", - сказано в повідомленні.
 
В СБУ заявляють, що гроші проходили через благодійний "Фонд підтримки міжнародних гуманітарних проектів" (президент - громадянин Росії Володимир Ігорович Пашков). Засновником Фонду, зареєстрованого наприкінці 2015 року, є московський "Міжнародний розрахунковий банк".
 
Співробітники СБУ встановили, що Фонд через рахунки російської некомерційної організації "Центр міжнародних розрахунків" спрямовує кошти безпосередньо у т.зв. "Державний банк ЛНР". Так, стало відомо, що "Народна міліція ЛНР" отримала понад 820 млн рублів, а "МДБ ЛНР" - майже сто мільйонів рублів.
 
Оперативники спецслужби з'ясували, що значні кошти з російських надходжень використовуються на фінансування пропагандистської роботи серед населення для дискредитації України. Бюджет пропагандистів ЛНР становить майже тридцять мільйонів рублів.
 
Нагадаємо, 21 лютого в СБУ повідомили про викриття кількох груп, які працювали на російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні.
 

Related

Гаряча новина 2173565499690241268

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item