Україна потребує більше високотехнологічної зброї – Клімкін


В інтерв'ю газеті Дзеркало тижня. Україна міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів про потреби України у зброї, підготовку зустрічі президентів Петра Порошенка та Дональда Трампа та перспективи розвитку конфлікту на Сході.
Так, міністр висловив думку, що Україна потребує більше високотехнологічної оборонної зброї.
"Ми однозначно потребуємо її. Я, правда, завжди кажу, що не люблю цього поділу - на летальну і нелетальну. Є чітке поняття оборонної зброї. Нам вона необхідна", - заявив Клімкін.
"Нам однозначно необхідно більше високотехнологічної зброї, нам необхідна ефективна взаємодія зі Сполученими Штатами і НАТО, причому в багатьох сферах", - підкреслив міністр.
Також він переконаний, що така взаємодія сьогодні реально вже починає приносити результати.
"І, головне, по реакції наших друзів і колег, я розумію: вони бачать, що результати є", - додав глава МЗС.
Разом з тим він наголосив, що у нього склалося враження, що люди з нової американської адміністрації президента Дональда Трампа "мають чіткі переконання і готовність їх відстоювати".
"Як це буде здійснюватися з точки зору поставок нам зброї, інших питань - над цим будемо працювати.
Військово-технічне співробітництво однозначно буде тривати і, що найголовніше - розвиватися ", - заявив Клімкін.
Також Клімкін розповів про підготовку зустрічей з членами адміністрації Трампа.
"Ми нині обговорюємо різні опції. На сьогодні більше сказати не можу, щоб свідомо, так би мовити, не тримати інтригу", – заявив він у відповідь на питання про те, чи можна сьогодні говорити про конкретну дату зустрічі між українським та американським лідерами.
Говорячи про підготовку зустрічі президентів України і США Петра Порошенка й Дональда Трампа в Америці, міністр зазначив, що йому з цією метою доведеться здійснити ще один візит до Сполучених Штатів, і цей візит має стати офіційним.
Глава МЗС додав, що його відомство підбирає дати зустрічі з новим держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і декількома іншими представниками адміністрації Трампа.
Міністр закордонних справ Павло Клімкін також заявив, що Україні слід налаштуватися на те, що боротьба з російською агресією не закінчиться "ні завтра, ні післязавтра".
"Я вважаю, що питання не в Мінську, не в "нормандському форматі". Мусимо чесно сказати собі й суспільству: нам усім слід налаштуватися на те, що боротьба з російською агресією триватиме, вона не закінчиться ні завтра, ні післязавтра", - наголосив Клімкін.
За його словами, "немає жодного магічного способу досягти завтра якоїсь фантастичної угоди, після якої Росія перестане нас дестабілізувати".
Як зазначив Клімкін, "для Росії будь-який успіх України як демократичної європейської держави - це фундаментальний удар по самій логіці російської системи".

Related

Політика 6708026988833218713

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item