Поліція відпустила 20 учасників блокади з 43 затриманих

Затриманих учасників блокади стали випускати
Після перевірки, дачі пояснень та медичного огляду вже відпущено 20 блокадників, затриманих біля Кривого Торця, йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Донецької області.
Згідно з повідомленням, в цілому з 43 осіб 5 – раніше судимі, 10 – повідомили, що вони брали участь у проведенні антитерористичної операції, проте поки не надали підтверджуючі документи. Тільки 4 – власники зареєстрованої зброї.
"Один із затриманих – житель Житомирської області, раніше засуджений за вбивство. Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю в 2013 році. Каже, що його і ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошима і обіцяли плату за три тижні чергування на "редуті", – стверджують у поліції.
"Пропонували 400 гривень на день", - зазначив чоловік. Також він пояснює, що бачив зброю в учасників блокади.
"Перевірка триває. Поліція буде працювати вночі, щоб швидше відпустити людей, які не причетні до правопорушень, додому", – додали в поліції.
Нагадаємо, 13 березня Служба безпеки України затримала 43 учасників блокади, у тому числі на залізничній станції Кривий Торець в Донецькій області. В СБУ стверджують, що причиною затримання стала відмова здати зброю поліцейським. Оскільки мова йде про зону АТО, носіння зброї навіть за дозволом тут обмежене.
25 січня 2017 року почалася блокада основних транспортних артерій з окупованими регіонами Донбасу за ініціативою ветеранів АТО, також у русі беруть участь політсили і окремі народні депутати.
Українська влада не підтримала блокаду окупованого Донбасу. Аргументом проти цього стало те, що українським ТЕЦ потрібно вугілля антрацитної групи, яке видобувається в окупованих регіонах Донецької і Луганської областей. З 17 лютого в Україні діє режим надзвичайного стану в енергетиці.

Related

Гаряча новина 8450809880192394579

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item