Україна проти РФ: Гаага розпочинає новий етап справи


У Міжнародному суді ООН у Гаазі завершилися чотириденні слухання за позовом України до Росії.
Суд переходить до розгляду тимчасових заходів, пише "Європейська правда".
"Публічні слухання за запитом України про запровадження тимчасових заходів у справі "Застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації)" завершилися сьогодні. Тепер суд почне свій розгляд", – повідомляють в установі.
"Рішення суду за запитом про запровадження тимчасових заходів оголосять на публічному засіданні, дату якого повідомляють пізніше", - додали в суді.
Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль спрогнозувала, що рішення про введення тимчасових заходів щодо Росії суд винесе до кінця квітня.
При цьому не прогнозує, яке рішення прийме суд - на користь України чи ні.
16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії через її фінансування тероризму та порушення прав людини.
Слухання розпочали 6 березня. Українська сторона просить застосувати запобіжні заходи для захисту цивільного населення від агресії Росії у рамках розгляду позову в Міжнародному суді ООН.
Після Революції гідності у березні 2014 року Росія анексувала Крим. Влітку того самого року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Росія постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Related

Політика 8872461635859083251

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item