Астроном передбачив швидке отримання сигналу від інопланетян

Учений вірить, що інопланетяни посилають нам сигнали

Наразі NASA не веде пошук позаземних цивілізацій.


Головний астроном американського інституту SETI Сет Шостак упевнений, що в найближчі 10-12 років вчені можуть прийняти сигнал від позаземних цивілізацій, які доводять існування іншопланетян.
 
Дослідник в інтерв'ю висловив думку, що сигнал, який підтверджує існування життя на інших планетах, буде зафіксований досить скоро, пише ТАСС.

"Надходить дуже багато сигналів, можливо, кожні 10 секунд. Ми перевіряємо їх всі, це відбувається в автоматичному режимі. Практично всі вони протягом 10 хвилин визнаються перешкодами земного походження. У нас є дуже хороші системи, які дозволяють це робити. Раз на кілька років, можливо, на 5 або 10 років, може надійти сигнал, який здається цікавим протягом багатьох годин", - розповів Шостак.
 
За його словами, ще вісім років тому під час виступу у Німеччині посперечався з присутньої аудиторії на те, що за кілька десятків років вчені отримають відповідний сигнал.
 
Головний астроном американського інституту SETI зазначив, що нині NASA не веде пошук позаземних цивілізацій. Дослідженнями займається група у Каліфорнійському університеті в Берклі і деякі вчені у Гарварді.
 
Нагадаємо, раніше Національний музей Вінстона Черчилля у США виявив 11-сторінкову чернетку статті покійного британського прем'єра, у якій той допускав можливість існування життя на інших планетах.

Related

Цікаво 6062023939807284625

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item