Корчак написала відкритого листа до НАБУ, ГПУ та РНБО щодо причин збою кампанії е-декларування

Корчак вважає, що збій роботи сайту е-декларацій був через недоліки роботи адміністратора - держкомпанії Українські спеціальні системи та Держспецзв'язку
Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Корчак Наталія у відкритому листі до ключових правоохоронних органів України ще раз наголосила, що відповідальність за збої в роботі сайту електронних декларацій лежить на адміністраторові Реєстру державне підприємство Українські спеціальні системи та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.
"Невиконання Державним підприємством «Українські спеціальні системи» договору з  НАЗК з адміністрування та програмно-технічного супроводження програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр) від 01 березня 2017 року №13/17 створило реальну загрозу зриву кампанії з електронного декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у 2017 році", - зазначається у зверненні Корчак, розповсюдженому прес-службою відомства.
За даними моніторингу НАЗК, з 14 березня 2017 року в роботі ІТС Реєстру фіксуються перебої, які з 23 березня носять постійний характер.
В Агенстві наголошують, що офіційно зверталися в Українські спессистеми, однак відповіді не отримували.
"Перебої у роботі тривали   до 29 березня 2017р.,   заходи щодо їхнього усуненні не вживалися вчасно, відповіді на листи Національного агентства не надавалися", - вказує Корчак.
29 березня представники НАЗК та компанії-адміністратора Реєстру провели позачергову зустріч. У Корчак відзначили, що УСС "так і не надали гарантій безперебійної роботи Реєстру всупереч підписаному договору".
"Із урахуванням викладеного, як керівник Національного агентства, вбачаю у діях посадових осіб Державної служби спеціального зв’язку та  захисту інформації, а також  ДП «УСС» ознаки службових злочинів, які дискредитують саму ідею запобігання корупції, електронного декларування доходів та потребують відповідного правового реагування", - підсумувала Корчак.
Закиди щодо відповідальності за збій у кампанії е-декларування вже лунали від НАЗК щодо УСС. Однак адміністратор відповів, що вони працюють відповідно до наданих НАЗК потужностей обладнання, а потужності Реєстру є лімітованими через пікові навантаження в ході другого етапу подання е-декларацій.
Раніше Гройсман заявив, що всі члени НАЗК повинні піти у відставку через проблеми в роботі реєстру електронних декларацій.
Нагадаємо, декларанти скаржаться на те, що сайт НАЗК не працює вже тривалий час, і вони не можуть вчасно подати декларації.
Міністерство юстиції України заявило про готовність ініціювати проведення незалежної оцінки системи електронного декларування через системні збої у її роботі.

Related

Гаряча новина 2843545896973492619

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item