Росії заборонили показувати кримські вина на виставці в Італії


Італійські організатори виставки Vanitaly вимагають від російської сторони не виставляти вино з Автономної Республіки Крим. 
Про це у своєму Twitter написала речник українського Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца.
"Згідно з рішенням Ради ЄС 692/2014 італійські організатори направили вимогу російської сторони не експонувати товари з АРК в рамках "Vinitaly-2017", – написала Беца.
Зокрема, мова йде про продукцію брендів "Новий Світ" і "Інкерман".
Вона також зазначила, що МЗС України направив ноту італійській стороні з метою припинити експозицію кримського вина.
Раніше керуючий партнер проекту UA2EU Олексій Любецький повідомив, що на винній виставці знаходиться російський стенд, на якому "просувають крадені вина з окупованої території". Він звернувся у фінансову поліцію міста з метою припинити виставляти вино з Криму на стенді Росії.
Vinitaly – щорічна міжнародна виставка вина і спиртних напоїв, яка проходить у Вероні з 1967 року. Виставка об'єднує виробників, імпортерів, дистриб'юторів, постачальників, техніків, журналістів та лідерів громадської думки. У рамках заходу кожен рік проводиться більше п'ятдесяти тематичних дегустацій італійських і зарубіжних вин. Також проходять конференції, на яких обговорюються ключові питання, пов'язані з пропозицією і попитом на ринку вина.

Related

Події у світі 5701678157503590802

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item