Вчені з'ясували, що впливає на появу синдрому хронічної втоми

Вчені з'ясували причину хронічної втоми

Дослідження підтвердили, що певні бактерії в кишечнику пов'язані з розвитком СХВ.

Синдром хронічної втоми (СХВ) викликають певні штами бактерій, аномально велика кількість яких в кишечнику змушує людину почуватися постійно втомленим, йдеться в статті журналу Microbiome.
"Можливо, що синдром хронічної втоми розвивається так само, як хронічні болі в кишечнику, що виникають через порушення в двосторонньому "спілкуванні" між мозком і кишечником, яким зазвичай керують бактерії і продукти їхньої життєдіяльності. Відкривши бактерії, які викликають ці проблеми, ми стали на крок ближче до коректної діагностики СХВ і створення методів її лікування", - заявив Брент Вільямс з університету Колумбії в США.
Вільямс і його колеги з'ясували, які бактерії викликають подібні проблеми, проаналізувавши видове різноманіття мікрофлори і хімічний склад крові у 50 пацієнтів, які страждають від СХВ, і 50 здорових людей.
Виявилося, що мікрофлора, і кров хворих і здорових людей досить сильно різнилися, причому відмінності були приблизно однаковими для всіх хворих, що вказало на біологічну причину розвитку синдрому хронічної втоми.
У кишечнику хворих СХВ спостерігалося незвично велику кількість мікробів з роду Alistipes і низки невідомих мікробів з роду Bacteroides, а кількість бактерій виду Bacteroides vulgatus, навпаки, була аномально низькою. При цьому чим помітніше були аномалії, тим сильніше виявлявся синдром хронічної втоми.
Як саме мікроби провокують розвиток СХВ, вчені поки не знають, але припускають, що це може бути пов'язано з порушеннями в синтезі вітаміну В6 і низки інших важливих біологічних молекул, головним джерелом яких зазвичай є бактерії в кишечнику.
Раніше австралійські вчені виявили, що синдром хронічної втоми пов'язаний з порушеннями роботи імунітету.

Related

Здоров'я 3851222547602940674

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item