В Dragon Capital розповіли про програмне забезпечення, визнане експертами СБУ шпигунським

Керівництво компанії відзначає, що це третій випадок тиску за 20-річну історію Dragon Capital
Обшуки Служби безпеки України в київському офісу інвестиційної компанії Dragon capital стосувався програмного забезпечення з обліку робочого часу співробітників, яке правоохоронці визнали шпигунською.
"Як з’ясувалось, програмне забезпечення, що офіційно придбане СП ТОВ «Драгон капітал» у 2015 році в української компанії ТОВ «Стахановець ПРО» (правовласник ПО) та планувалось до використання як система контролю робочого часу працівників СП ТОВ «Драгон капітал», було у 2016 році визнано «спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації» на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження", - йдеться в офіційній заяві DC, поширеній у Facebook.
СБУ мала намір вилучити всю комп’ютерну техніку компанії. Такий крок би повністю паралізував інвесторів.
"Завдяки реагуванню з боку Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших публічних діячів та засобів масової інформації в подальшому обшук пройшов без порушень та силового тиску з боку співробітників СБУ і компанія працює в звичайному режимі", - підсумували у Драгон капітал.
В той же час  генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала повідомив, що це вже третій випадок тиску на компанію за її 20-річну історію.
"Перший раз – за часів Януковича, коли ми підняли питання про рекет бізнесу з боку Міністерства доходів Клименка", - вказав Фіала в коментарі Громадському.
Також він вказав на інцидент, коли у 2015 році депутати з БПП попередили його про те, що стосовно нього відкриють кримінальні провадження.
Цього разу Фіала пов’язує обшуки СБУ з судовим розглядом справи його естонського партнера Хілара Тедера у справі з київським ТЦ Skymall. Торгівельний майданчик Тедер та Фіала мали викупити в російського бізнесмена Андрія Адамовського. 
Нагадаємо, раніше в цей день в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital (Київ) співробітники СБУ провели обшуки і вилучили техніку.
Керівник прес-служби Dragon Capital Ольга Білобловська заявила, що обшуки в офісі Dragon Capital пов'язані з обвинуваченням у незаконному використанні програмного забезпечення.

Related

Гаряча новина 5717351190991366715

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item