"Путін повинен піти" - Ходорковський


Засновник російського громадського руху "Відкрита Росія" Михайло Ходорковський пообіцяв продовжувати акцію #Набрид, щоб "до виборів ті, кому набридло те, що відбувається в країні, були готові сказати своє слово".
Про це він написав у Facebook, розмістивши відео акції протесту, яка пройшла 1 травня в Петербурзі.
"Наше завдання - пояснити людям, що справа не в конкретному чиновникові і навіть не в прем'єрі, а в системі, в цілеспрямованому знищенні державних інститутів. Путін повинен піти, а ми не можемо допустити, щоб на його місце встав новий Путін", - написав Ходорковський.
Він зазначив, що вважає своїм завданням, допомогти становленню коаліції незалежних суспільно-політичних сил. "Потім перехідний період - 24 місяці для проведення політичної реформи, що вводить поділ і баланс влади (незалежний суд, сильний парламент, сильне місцеве самоврядування, гарантії опозиції), потім чесні вибори (до слова, ще раз: я не буду претендувати на цих виборах на пост президента. Олексій (Олексій Навальний), ймовірно, буде. Сподіваюся, будуть і інші гідні люди", - написав Ходорковський.
Він підкреслив, що найближче завдання "зірвати спробу поставити знову Путіна над законом".
29 квітня в деяких містах Росії пройшла організована рухом "Відкрита Росія" акція "Набрид". Її учасники приходили в представництва президента Володимира Путіна і подавали звернення з вимогою не балотуватися в президенти на виборах 2018 року.

Related

Події у світі 6177363243896616241

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item