В новому мікрорайоні знайшли кістки розстріляних людей


Кістки людей, розстріляних у Другу світову війну, знайшли біля меморіалу "Скорботна мати" в центральній частині Полтави. 
Викопали із землі під час будівництва каналізаційного колектора для нового мікрорайону.
"Два місяці не було жодної реакції на те, що полтавці знайшли ці кістки. Мені навіть відповідь із управління ЖКГ прийшла, що кісток на поверхні не виявили. Маю надію, що цих людей перехоронять. Було б добре, щоб встигли до Дня перемоги", - розповів Сергій Мєднік, полтавець, який першим виявив щелепи, черепи і кістки людей. Звертався до 5 різних інстанцій, але ніхто не зробив спробу перепоховати останки людей.
Територія нового мікрорайону обмежена вулицями Енгельса, Пушкарівською і Артема та складає 90 гектарів. Планують збудувати до 50 багатоповерхових будинків, дитсадок, школу, торгово-розважальний комплекс і стадіон на 12 тис. місць. А на місці розстрілів побудують меморіальний комплекс.
"Люди, які знаходять останки, мають одразу телефонувати в поліцію. Потім міськвиконком повинен прийняти рішення про перепоховання. Подібні роботи в таких місцях мають проходити під наглядом археолога, якого повинні викликати замовники робіт", - розповів Олександр Супруненко із Полтавського краєзнавчого музею.
Знайдені черепи мали кульові отвори. Поліція вилучила рештки людей і направила на криміналістичну експертизу. По факту розпочате кримінальне провадження за умисне вбивство.
Безпосередньо на території колишніх артскладів було місце розташування табору військовополонених – шатлаг №357 та поховання розстріляного мирного населення. Під час війни в районі меморіалу фашисти розстріляли до 20 тис. осіб. На околицях села Пушкарівка під Полтавою розстрілювали ті ж самі солдати СС, які знищували населення в Бабиному Яру в Києві.

Related

Гаряча новина 3231024828573433151

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item