Росія поставила ультиматум щодо заручників


Російська Федерація шантажує Україну в питанні видачі заручників.
Про це з трибуни Верховної Ради заявила перший віце-спікер, представник у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.
"Вчора представники так званих ОРДЛО і Російська Федерація у шантажній манері вимагали від України: "Ми здійснимо звільнення, якщо український парламент проголосує за закон про амністію". Але вона здійснюватиметься законом України, а не захарченками, плотницькими.
Вимагаємо від Російської Федерації, щоб були скасовані усі псевдоінститути влади в так званих республіках. І щоб захарченки, плотницькі припинили знущатися з України. Після демілітаризації, деокупації можлива амністія", - заявила вона.
"Ніколи Україна не погодиться на шантаж, який нав'язує Російська Федерація. Коли у списки звільнення заручників вони включають "беркутівців", які вбивали героїв на Майдані, причетних до терактів в Одесі і Харкові. Ці злочинці мають сидіти у в′язниці. Мінський процес - це не контора зі звільнення всіх підряд злочинців", - сказала віце-спікер.
Також Геращенко розповіла: "До нас заходять так звані гуманітарні конвої, на Донбасі вбивають російські військові, але експертів для міжнародного комітету Червоного Хреста вони не дають. Кремль і Путін не хочуть шукати своїх хлопців, яких вони посилають на Донбас воювати і вбивати".
128 громадян України російські бойовики як заручників утримують на окупованих територіях Донбасу.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Related

Політика 8735990586115125991

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item