Україна готова повернути контроль повітряного простору над Чорним морем


Україна спільно з Міжнародною організацією цивільної авіації ICAO готується відновити контроль над своїм повітряним простором над Чорним морем.
Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з президентом Ради ICAO Олумуіва Бенардо Аліу і директором Європейського і Північноатлантичного бюро ICAO Луїшем Фонсека де Алмейда, передає прес-служба Міністерства інфраструктури.
"Україна має технічну та операційну здатність забезпечувати надання аеронавігаційного обслуговування відповідно до стандартів і рекомендованої практики ICAO в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху міжнародними угодами покладено на Україну", - заявив Омелян.
Міністр наголосив, що для України єдино прийнятним сценарієм нормалізації повітряного руху є повернення до чинних міжнародних договорів та надання аеронавігаційного обслуговування України, як це було до 2014 року.
Омелян розповів і про перешкоди на цьому шляху. Головна з них - нелегітимні публікації аеронавігаційної інформації з міжнародного повітряного простору в Сімферопольському районі польотної інформації.
"Ми очікуємо офіційний висновок аудиту ICAO в червні", - наголосив міністр.
Авіасполучення з Росією відновлять після повернення Україні всіх окупованих територій.

Related

Події в Україні 1833506279010723372

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item