Рада має скасувати недоторканність депутатів - Порошенко


Верховна Рада має скасувати депутатську недоторканність.
Про це заявив президент України Петро Порошенко на урочистостях з нагоди Дня Конституції біля пам'ятника гетьману Пилипу Орлику в Києві.
- Українській конституційній думці майже 300 років. Ми крізь віки пронесли розуміння важливості рівних прав, демократичного ладу і відповідальної влади. Саме таку державу творимо зараз. Рішучі кроки ГПУ і НАБУ по боротьбі з корупцією впираються в депутатську недоторканість. Пропонував і буду пропонувати, щоби народні депутати були рівними перед Законом, а не окремою кастою. Недоторканність народних обранців у тому вигляді, що є зараз – це анахронізм, - сказав президент. – Сподіваюся, Рада ухвалить її скасування. Адже серед них, напевно, немає жодного, хто б не обіцяв скасування цієї недоторканності в своїх виборчих програмах".
Порошенко також зазначив, що конкурс до Верховного Суду перебуває на завершальній стадії і потребує нових норм і правил.
"Старт роботи найвищого суду в системі судоустрою є нашим головним пріоритетом на наступні тижні і місяці, - сказав він. - Сподіваюся, Верховна Рада прийме нові норми, і ми будемо мати повне перезавантаження Верховного Суду України".
Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав депутатів скасувати недоторканність.

Related

Політика 8525875227441366741

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item