Чорне море змінило колір - NASA

Фантастичні знімки NASA

На знімках видно, що Чорне море, найтемніше море у світі, змінило свій колір.

 
Учені з NASA отримали нові космічні знімки, зроблені супутником Aqua Satellite за допомогою спектрографа Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer, на яких можна побачити Чорне море незвичайного кольору, повідомляє Daily Mail.
 
"Aqua Satellite NASA отримав приголомшливий образ Чорного моря з космосу, на якому видно, як бірюзові розводи домінують серед, як правило, темно-синьої води", - йдеться в повідомленні.
 
На знімках видно, що Чорне море, найтемніше море у світі, змінило свій колір. У деяких місцях замість темно-синього фахівці побачили бірюзовий - найгустіші такі світлі плями біля берегів Румунії, Болгарії та України.
 
На думку вчених, це пов'язано із сильною морською течією, яка принесла в Чорне море величезну кількість фітопланктону, а саме - одноклітинних планктонних водоростей кокколітофоріди. Ці мікроорганізми і стали причиною зміни кольору води.
 
Нагадаємо, у прес-службі Міністерства закордонних справ України повідомили, що Київ звернув увагу держав-членів Міжнародної морської організації (ІМО) на провокативні дії Росії в північній частині Чорного моря, які загрожують безпеці судноплавства.

Related

Цікаво 4774604335923046420

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item