НАБУ: За підозрою в корупції затримано директора Львівського бронетанкового заводу

Ілюстративне фото
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в п'ятницю, 14 липня, затримали представників ЗСУ та ДП Львівський бронетанковий завод за підозрою в махінаціях.
Зокрема, про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Суть корупційної схеми полягала в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені двигуни, які раніше були у використанні. До того ж, ці використані, а іноді і неробочі двигуни вже були колись продані - в 2008-2009 роках вони були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони.
У НАБУ уточнили, що випуск цієї моделі двигунів був припинений ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.  
"Зараз затримано п'ятьох осіб: начальник ЦБТУ (Центральне бронетанкове управління) ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковник), директор і заступник директора ДП Львівський бронетанковий завод, а також засновник ТОВ, задіяного в схемі", - повідомляє прес-служба.
Ці особи підозрюються в розтраті бюджетних коштів на суму 28,5 млн. грн. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ почали в кінці листопада 2016 року.
Раніше про затримання співробітниками НАБУ директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа і його заступника Олега Ткаченка повідомиляли ЗМІ.
Відзначимо, що 14 липня президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Львова повинен відвідати саме цей бронетанковий завод.

Related

Гаряча новина 6204752004061557428

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item