Білорусь не використають в агресії проти України - що сказали Порошенко й Лукашенко


З території Білорусі ніколи не буде агресії проти України.
Про це йшла мова на спільному брифінгу президента України Петра Порошенка і його білоруського колеги Олександра Лукашенка.
Ми пропонуємо найцікавіші цитати.
Петро Порошенко:
Про війну
"Сьогодні я в черговий раз отримав запевнення від вас, пане президенте, що територія дружньої Україні Республіки Білорусь ніколи не буде використовуватися для агресивних дій проти України, а українсько-білоруський кордон ніколи не буде кордоном війни"
Про вимоги до Путіна
"Вже в понеділок відбудуться телефонні переговори у Нормандському форматі і я вимагатиму реального забезпечення режиму припинення вогню по всій лінії зіткнення. У разі невиконання реалізації рішень "Великої сімки", які були досягнуті в Італії, вимагатиму посилення санкцій"
Про наслідки від агресії Росії
"За всі дні агресії 11 тисяч українців віддали свої життя, не розділяючи військових, цивільних"
Про українців і білорусів
"Домовилися забезпечити на умовах взаємності перебування українських громадян на території Білорусі на такий же термін без реєстрації, як білоруські громадяни перебувають на території України"
Про електроенергію в Білорусь
"Домовилися про конкретні кроки щодо співпраці в сфері електроенергетики, в нафтовій і газовій промисловості. Я підтвердив готовність України постачати електроенергію в Білорусь"
Олександр Лукашенко:
Про Мінськ
"Ви повинні розуміти, я ніколи не ставив перед собою мету бігти попереду паровоза. Я робив, роблю і буду робити тільки те, про що мене попросять два президента".
Про гуманітарну допомогу
"Ми багато говорили про співпрацю в інтересах Донецької і Луганської областей. Ми поставляємо гуманітарну допомогу в ці області. Ми хотіли б працювати там без посередників, і найкоротшим шляхом - через територію України. І просив Петра Олексійовича, якщо у нас співпадуть ці гуманітарні конвої, щоб ми це зробили разом".

Related

Політика 6467546365598859827

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item