Трамп поступився Путіну інтересами США в Сирії - ЗМІ


Президент США Дональд Трамп прийняв рішення припинити програму військових тренувань і озброєння помірної сирійської опозиції.
Цей крок був зроблений на догоду інтересів Росії, повідомляє з посиланням на джерела в адміністрації американське центральне видання The Washington Post.
"Президент Трамп вирішив припинити ЦРУ секретну програму по озброєнню і тренуванні помірних сирійських повстанців, які ведуть боротьбу з урядом Башара Асада. Це той крок, якого тривалий час добивалася Росія", - зазначили офіційні представники.
Ця програма була центральною основою політики США в Сирії, розпочатої адміністрацією Обами в 2013 році з метою зменшення тиску з боку Асада на помірковану опозицію. Після того, як Росія через два роки розгорнула свої війська в Сирії, ефективність програми опинилася під питанням.
Чиновники заявили, що згортання секретної програми відображає зацікавленість Трампа в пошуку шляхів співпраці з Росією, яка розглядає будь-яке посилення опозиції проти Асада посяганням на свої інтереси. Також рішення Трампа є підтвердженням того, що Вашингтон обмежує використання своїх важелів і бажання усунути нинішній сирійський режим від влади.
Трамп прийняв рішення про згортання програми через кілька тижнів після своєї зустрічі з директором ЦРУ Майк Помпео і радником з питань Національної безпеки Гербертом Макмастером, які його консультували з питань Сирії перед зустріччю 7 липня з російським президентом в німецькому Гамбурзі.
В офісі Ради національної безпеки в Білому домі поки що утримуються від коментарів.
Нагадаємо, 7 липня в німецькому Гамбурзі на полях саміту "Великої двадцятки" відбулася зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна та Дональда Трампа. На переговорах також були присутні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Рекс Тіллерсон. Нарада тривала 2 години 16 хв.
Зокрема, політики досягли домовленості про припинення вогню на південному заході Сирії.

Related

Події у світі 6060640512492435355

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item