Росія в обхід санкцій лагодить військову техніку для Ірану


Офіційний Тегеран переправив до росіянам "компоненти важких наступальних озброєнь" в обхід резолюції Ради Безпеки ООН.
Маршрут доставки йшов через Сирію, де дислоковані російські військово-космічні сили, повідомляє Еспресо з посиланням на німецьку газету Welt am Sonntag.
Німецьке видання посилається на джерела в західних спецслужбах. У червні іранські літаки два рази приземлялися на авіабазі Хмеймім в Сирії, щоб звідси переправити до Росії військовий вантаж. З цієї авіабази озброєння були вивезені в сирійський порт Тартус й відвантажені на російський транспортний корабель "Спарта-3". Після цього вантаж вирушив Новоросійська.
За даними сервісу VesselFinder, який відстежує місце розташування судів, вантажне судно "Спарта-3" вийшло з Тартус 5 серпня. 13 серпня воно дісталося до Новоросійська.
Якщо інформація видання підтвердиться, то це означатиме порушення Іраном та Росією резолюції 2231 РБ ООН про спільний план дій щодо іранської ядерної програми. У пункті 5 цього документа говориться, що постачання озброєнь до Ірану і їхнє обслуговування має погоджуватися з СБ ООН. Російські ЗМІ не виключають, що цю військову техніку відправлено з Ірану до Росії для ремонту.
Росія офіційно бере участь у бойових діях у Сирії на боці міжнародної шиїтської коаліції (Іран та ліванська "Хізбалла").

Related

Події у світі 5787880678714030344

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item