Росія повинна заплатити за окупацію Криму і дестабілізацію України - Маккейн

Джон Маккейн
Затвердження нових санкцій США проти Росії доводить прагнення Вашингтона змусити Росію заплатити за свої агресивні дії, йдеться в заяві американського сенатора, голови Комітету з питань Збройних сил Джона Маккейна, опублікованій на офіційному сайті політика.
"Хоча американці щиро сподіваються на кращі відносини з Росією, цей законодавчий акт є наполяганням на тому, що Володимир Путін і його режим повинні заплатити справжню ціну за напад на демократію, порушення прав людини, окупацію Криму і дестабілізацію України", - заявив Маккейн, коментуючи рішення президента США Дональда Трампа підписати Акт щодо протидії противникам Америки шляхом введення санкцій.
Він також висловив надію, що Трамп зможе "голосно говорити про російську агресію".
"Вступ у силу цього закону, який мав двопартійну підтримку в обох палатах Конгресу, посилає чіткий сигнал друзям і ворогам, що США будуть залучати держави до відповідальності за агресивну і дестабілізуючу поведінку, що загрожує нашим національним інтересам і нашим партнерам", - підкреслив сенатор.
Нагадаємо, що 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про введення нових санкцій проти РФ, Ірану і КНДР.
Трамп назвав закон збитковим, але пояснив, що підписав його заради збереження "національної єдності" США.
Згідно з документом, Вашингтон підтримує офіційний Київ у відновленні суверенітету і територіальної цілісності, засуджує і протидіє спробам Кремля дестабілізувати ситуацію в Україні, не визнає анексію Криму і продовжує протидіяти реалізації проекту Північний потік-2.
Москва відреагувала на санкції тим, що скоротила кількість американських дипломатів у Росії і закрила доступ до складських приміщень у Москві і дачі в Срібному бору.

Related

Події у світі 8740622220501303592

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item