Лікарні Києва евакуювали через погрози Білорусі

Лікарні Києва евакуювали через погрози Білорусі
Київська міська дитяча клінічна лікарня №1

Керівник КДБ Білорусі Іван Тертеля заявив, що в київських лікарень "за спинами хворих дітей ховаються терористи".


На рішення влади Києва про евакуацію двох лікарень вплинула заява керівника КДБ Білорусі Івана Тертеля. Про це повідомив пресцентр Служби безпеки України в п'ятницю, 26 квітня.

Погрози прозвучали на Всебілоруських народних зборах 25 квітня, де керівник КДБ Білорусі Іван Тертеля озвучив нібито попередження для київських лікарень, в яких, за його словами, "ховаються терористи".
 
"Усі ці люди та їхні плани нам відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Серед терористів є вбиті та поранені, їх настигне покарання попри те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою: Богатирська, 30-32, де заховались за спини хворих дітей", - заявив очільник спецслужби Білорусі.


СБУ закликала сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку Росії 
 
"Спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози", - зазначили в спецслужбі.  
 
Окремо в СБУ наголосили, що представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну Росії, варто зрозуміти - люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами.

"Бо справжні терористи знаходяться в Кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини. Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором", - підкреслили в Службі безпеки.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив про відсутність інформації щодо реальної загрози нанесення ударів РФ по лікарнях в столиці. Чиновник наголосив, що рішення про евакуацію пацієнтів цих лікувальних закладів після розповсюдження відповідної інформації було ухвалене задля спокою батьків дітей, які там перебувають.

Нагадаємо, сьогодні в Києві була розпочата термінова евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча, розташована на вул. Богатирській. Повідомлялося, що це було пов'язано з відео, яке масово розповсюджується в інтернет-медіа, де фактично анонсовано удар ворога по цих медичних установах. 

Related

Події в Україні 2032983877688438142

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item