Ващиковський: Польща планує відмовитися від російського газу з 2022 року

За словами Ващиковського, в Європі є політики, яких "купує Газпром"
Польща планує відмовитися від газу з РФ після завершення довгострокового контракту у 2022 році, заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі Польського радіо.
"Так, ми хочемо завершити в 2022 році цей російський контракт. Більше того, ми заохочуємо інші країни, наприклад Хорватію, аби вона збудувала газовий термінал на узбережжі Адріатики, який міг би забезпечити газом з інших країн світу цю частину Європи", - сказав Ващиковський.
Від також повідомив, що Варшава ініціювала програму співпраці зі США, передає УП.
За словами міністра, в Європі є політики і колишні державні діячі, яких "купує Газпром", і вони кажуть, що Росія нікому не загрожує.
"Відбувається суперництво за величезний ринок Центральної Європи, можна тут додати ще й каспійський газ тощо. І це призводить до того, що є політики, які, потрібно прямо сказати, купуються значною зарплатою Газпрому", - наголосив глава МЗС Польщі.
Він також нагадав, що колишній канцлер ФРН Герхард Шрьодер напередодні знову захищав Росію, стверджуючи, що Росія нікому не загрожує, зокрема й Польщі.
"Звичайно, за гроші можна сказати усе що завгодно", - констатував Ващиковський.
Раніше НВ повідомляло, що в суботу, 18 листопада, польські прикордонники не впустили в країну українського секретаря Державної міжвідомчої комісії Святослава Шеремету. О 12:00 прикордонники в Шегинях взяли паспорт у Шеремети і попросили чекати на пункті пропуску. Пізніше йому повідомили про заборону на в'їзд до Польщі і Шенгенської зони на рік.

Related

Події у світі 7588622139342636650

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item