Найєм назвав ім'я співробітника Адміністрації президента, який контролює перевірку декларацій в НАЗК

Найєм: Куратором по НАЗК від АП є Олексій Горащенко
"Куратором" Національного агентства з протидії корупції від Адміністрації президента був призначений перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента України - Олексій Горащенко, повідомив народний депутат від БПП Мустафа Найєм.
За даними Найєма, Горащенко заявив співробітникам НАЗК, що вони повинні узгоджувати з ним висновки перевірки декларацій посадових осіб перед тим, як представити громадськості.
"У НАПК практикується підробка перевірки декларацій високопосадовців, в тому числі, умисне приховування значних порушень в ході перевірок декларацій топ чиновників лояльних до влади", - написав Найєм.
За його даними, антикорупційне агентство публікувало на своєму сайті сфальсифіковані рішення агентства щодо перевірки способу життя і декларацій.

Раніше керівник Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила своє керівництво в фальсифікації перевірок е-декларацій держчиновників за вказівкою влади.
"Е-декларування використовується для покриття чиновників, лояльних до влади, розправи над неугодними і з метою особистого збагачення голови і членів НАЗК", - заявила вона.
В Адміністрації президента спростовують причетність до перевірок е-декларацій антикорупційним відомством. Звинувачення Саламатіної на Банковій назвали "особливостями робочих і особистих стосунків зі своїм керівництвом в НАЗК".

Related

Політика 5679111022037595586

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item