Журналіст: Винороби з Молдови наторгували з Кримом на мільйон євро

Компанії Молдови продовжують торгувати з Кримом

Самі компанії спростовують будь-який зв'язок з островом.

Виноробні компанії з Молдови продовжують активно торгувати з окупованим Росією Кримом. Про це повідомив журналіст RISE Moldova Володимир Тхорик, передає Громадське.

За його словами, йдеться про дві компанії: Молдавський стандарт і Berhord.
Журналіст з'ясував, що Молдавський стандарт - з 2014-го року і до кінця 2016-го продовжував вивозити продукцію в російський Краснодар, звідки її товари потрапляли в Крим. Це тара для пляшок, етикетки, а також коробки для виноробної продукції.
"Вона в Алушті володіє майже 100% фабрики Маглів і зі своєї фабрики вона вивозила різноманітну упаковку товару. Сума в цьому випадку більш як 1 млн євро за майже три роки", - повідомив Тхорик.
Також, за його словами, друга компанія Berhord завозила різноманітне промислове обладнання до Криму. "І представники Молдавського стандарту, і представники Berhord спростовують будь-який зв'язок з Кримом", - повідомив журналіст.
Тхорик зазначив, що Молдавський стандарт після скасування США поправки Джексона-Вейніка, тобто після введення з Молдовою преференційної торгівлі, увійшов в топ-5 найбільших експортерів молдавського вина до США.
"Напевно, американці не дуже зрадіють, коли дізнаються, що компанія, яка скористалася режимом преференцій, торгує з окупованою територією", - підсумував журналіст.
Нагадаємо, в анексованому Криму "влада" виставила на продаж одне з найстаріших виноробних підприємств регіону завод шампанських вин Новий Світ.

Related

Події у світі 6065124392658446965

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item