Спецоперація на Закарпатті: Чиновнику Держгеокадастру повідомили про підозру


Речниця: Обшуки на Закарпатті триватимуть ще не одну годину
У Закарпатській області у рамках масштабної спецоперації силовиків щодо так званого "приватного кордону" правоохоронці повідомили про підозру чиновнику Держгеокадастру.
Про це заявила прес-секретар Військової прокуратури західного регіону Юлія Галущак в коментарі 112 Україна.
За результатами кількох проведених обшуків, прокурори встановили, що у 2015-2016 роках службовою особою ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та колишнім керівником управління відповідного у Берегівському районі чинили протиправні дії щодо переоформлення земель, що розташовані вздовж лінії державного кордону України.
Затриманому вручили підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Йому інкримінується співпраця з організованою групою осіб, що призвело до втрати з державної власності 140 га державного кордону України. Вказаній особі загрожує позбавлення волі.
При цьому Галущак повідомила, що правоохоронці наразі відпрацьовують інформацію про Аттілу Горвата, якого в ЗМІ називають організатором "приватного кордону".
За словами речниці прокуратури, обшуки на Закарпатті триватимуть ще не одну годину.
Вона додала, що до цих заходів зараз залучено понад 60 слідчих працівників прокуратури, понад 150 військовослужбовців спецпідрозділу ДПСУ, 70 співробітників військової контррозвідки, а також понад 70 одиниць автомобільної та спецтехніки.
Раніше повідомлялося, що в Закарпатській області триває спецоперація із запобігання незаконному бізнесу на кордоні.
Спецоперація спрямована на виявлення та затримання організаторів незаконної міграції, контрабанди та інших незаконних дій на українському кордоні.

Що це за "приватна межа"?

Військовий прокурор України Анатолій Матіос 14 жовтня заявив, що 150 кілометрів кордону України з Угорщиною є звичайними приватними земельними ділянками і у прикордонників немає повноцінного доступу до них.
Нібито сільрада роздала по 2 га земельних ділянок на кордоні місцевим жителям. А через деякий час ці земельні ділянки "осіли в окремо взятих руках".
Держприкордонслужба на це відповіла, що повністю контролює кордон з Угорщиною і через суди намагається повернути ці земельні ділянки в держвласність.

Related

Події в Україні 3612150834036642571

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item