В МЗС пояснили, чому Україна не ставить на визнання Росії агресором на саміті Східного партнерства

Консенсусу щодо визнання Росії агресором на Східному партнерстві досягти неможливо. МЗС України ставить доведення своїх намірів на інтеграцію в ЄС – Зеркаль
Українська сторона першочерговою задачею на саміті Східного партнерства ставитиме на визнання перспективи більшої інтеграції за умови успішних реформ до Євросоюзу, аж до повноправного членства.
Однак в той же час заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль пояснила, що протягом саміту учасниками не буде згадано агресію Росії проти України. Вона наголосила, що саміт об’єднує шість країн, у кожної з яких свої завдання.
"Східне партнерство об'єднує дуже відмінні країни. Три з шести країн регіону уклали угоди про асоціацію з ЄС. Дві – входять до ЄАЕС та ОДКБ з Росією. Дві країни зазнали безпосередньої агресії з боку Росії", - написала вона у Facebook.
Саме тому, вважає дипломат, неможливо знайти консенсус у визнанні в декларації саміту очевидного факту - агресії Росії проти України.
Вона додала, що "багато кому в Європі не подобається думка, що українці буквально воюють за європейські цінності".
"Треба визнати, що не варто очікувати зміни настроїв відсторонених бюрократів, які формують позицію ЄС щодо України", - написала Зеркаль.
У Брюсселі 24 листопада пройде саміт політики Європейського Союзу Східне партнерство.
Раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна, Грузія і Молдова спільно з європейськими партнерами починають роботу з формування наступного етапу порядку денного програми Євросоюзу Східне партнерство. 
Східне партнерство було ініційовано ЄС в 2009 році з метою розвитку інтеграційних зв'язків з шістьма країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією та Білоруссю. 
Програма передбачає спрощення візового режиму з ЄС, укладення поглиблених зон вільної торгівлі, підтримку процесу адаптації законодавства та зміцнення інституційної бази країн-партнерів, співпрацю в сфері енергетичної безпеки. 

Related

Політика 1505818124659258932

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item