У Черкаській області жінка залишила на восьмирічну дочку трьох молодших дітей: всі четверо загинули в пожежі

Жінка закрила чотирьох дітей в будинку і пішла до друзів
17 грудня в селі Драбівці в Золотоніському районі Черкаської області під час пожежі в приватному будинку загинули четверо дітей.
Найстаршій дівчинці було вісім років. Мати доручила їй стежити за трьома молодшими, яким було чотири, три і один рік, та підкидати в піч складені поруч дрова і пішла до друзів.
НВ розповідає всі подробиці трагедії.

Ліквідація пожежі та виявлення тіл загиблих дітей

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій в Черкаській області заявили, що повідомлення про пожежу в приватному будинку надійшло на номер 101 17 грудня о 20:29. Пожежникам подзвонили сусіди, які перші побачили, що вогонь охопив дах будинку.
Коли пожежники прибули на місце, горів уже весь будинок.
Пожежу вдалося локалізувати о 21:20, а повністю ліквідувати о 22:07. Причому через сильне задимлення рятувальники працювали в апаратах для захисту органів дихання. У ліквідації пожежі брали участь дев'ять пожежників і три одиниці спецтехніки.
Під час проведення розвідки в одній з кімнат будинку виявили тіла чотирьох дітей.

Причини пожежі, в якій загинули діти

В офіційному повідомленні ДСНС про пожежу йдеться, що, за попередніми даними, її причиною було порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.
Спікер Черкаського обласного управління ДСНС Костянтин Проценко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що перед пожежею мати залишила дітей самих, "призначивши старшою" 8-річну дочку і залишивши на неї піч і трьох молодших дітей.
Затопивши піч, мати поклала поруч з піддувалом купу дров, які дочка повинна була підкидати в топку, коли в печі прогорять вже завантажені туди дрова.
"Таким чином були створені умови для початку пожежі, якщо з топки випаде хоча б одна вуглинка", - підкреслив Проценко.
Він зазначив, що мати дітей порушила відразу кілька правил, дотримання яких могло запобігти трагедії:
- залишила маленьких дітей вдома самих;
- не тільки дозволила, але й доручила маленькій дівчинці підкидати дрова в піч;
- склала дрова поряд з піччю.
Проценко також повідомив, що за кілька тижнів до пожежі до цієї сім'ї, як і до інших в їх районі, приходили співробітники місцевого районного відділу ДСНС, щоб розповісти про небезпеки пічного опалення та залишити листівку з порадами і правилами.
Ще через тиждень до сім'ї прийшли співробітники соціальної служби, які теж говорили про небезпеку пічного опалення.
А 15 грудня, за два дні до пожежі, до них прийшли представники сільради, які, серед інших питань, теж обговорювали з сім'єю питання безпечної експлуатації печі.
Проте, за словами Проценка, батьки дітей проігнорували всі попередження.
За кілька годин до повідомлення Проценка про недостатність роботи соціальних служб з неблагополучними сім'ями в зв'язку з цією пожежею заявляв на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін.
Він також повідомив, що мати 1989 року народження, закривши дітей одних в будинку пішла відпочивати до друзів. За словами Аброськіна, зараз з нею працюють слідчі.

Поліція розслідує загибель дітей у пожежі як умисне вбивство

За фактом загибелі дітей поліція Черкаської області почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України Умисне вбивство.
Санкція статті передбачає позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення.


Загиблих під час пожежі дітей могло бути більше

Жителі села Драбівці розповіли Обозревателю, що всього у 28-річної жінки було шість дітей, крім того вона була вагітна.
Ще двох її дочок врятувало те, що в момент пожежі їх не було вдома – вони були у її свекрухи.
За словами односельців, матір загиблих дітей звуть Тетяна, дітьми вона не займалася. Раніше вона приїжджала в Драбівці тільки народжувати, оскільки прописана в цьому селі, а постійно жила разом з цивільним чоловіком у свекрухи в Тальнівському районі. Але недавно свекруха попросила Тетяну виїхати, і вона оселилася разом з чоловіком у невеликому будинку, який вони нібито купили на виплат.

Related

Гаряча новина 160441091393192230

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item