Українка поділилася враженнями від навчання у Росії


Українка Маша Маліар три роки навчається у Російському економічний університет імені Плеханова, розповідає про особливості навчання у РФ.
"Коли вчилася у школі, то гадки не мала, куди вступати. Готувалася до ЗНО і розглядала можливість вступити в європейські вузи. Мама десь дізналася, що існує квота від Росспівробітництва, по якій можна поступити в будь-якого ВНЗ в Росії безкоштовно на бюджет, який отримує стипендію. Для цього потрібно створити портфоліо, яке включало в себе всі мої досягнення (успішність в школі, олімпіади, конкурси, позашкільна діяльність) і вибрати кілька вузів в пріоритетному порядку. Першим поставила Московський університет РЕУ їм Плеханова, згодом туди і вступила. Вчуся на готельному бізнесі, плачу тільки за гуртожиток", - розповідає Маша.
За словами дівчини, навчання в університеті безкоштовне та зі стипендію. Приймальна комісія не вимагала складати ніяких екзаменів. Адаптуватися в Росії було нескладно.
"Для того, щоб звикнути до ритму міста потрібен час. Після тихого Маріуполя, Москва своїм постійним шумом і рухом спочатку дуже стомлювала. Ще пішов місяць, аби зрозуміти ціни. Процес конвертації валюти проходив важко, бо в Москві все набагато дорожче", - каже Маша Маліар.
Хвору українку вигнали з Росії , коли померла її донька. Пенсіонерка Лідія Тарасевич була змушена подолати шлях з Калінінграда до Москви. Це понад тисячу кілометрів. Небайдужі українці в Росії зібрали гроші пенсіонерці на візок.

Related

Суспільство 6648661572111710116

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item