"Щеплення від російського вірусу агресії". Порошенко подякував США за рішення про зброю для України

"Американська зброя в руках українських воїнів - не для наступу, а для рішучої відсічі агресору", - сказав Петро Порошенко
Рішення США про надання Україні летальної оборонної зброї - "принципове і довгоочікуване", а також - "гідна відповідь на продовження окупації Росією української території", заявив президент Петро Порошенко в Twitter.


Глава держави подякував президенту США Дональду Трампу і всім американським друзям за підтримку.
"Такий крок у тандемі з посиленням санкцій проти Росії - гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов'язань і продовження накачування Донбасу важким озброєнням", - сказав Порошенко.
Український президент підкреслив, що зброя з США не буде використана Збройними силами України для наступу і ескалації військових дій.
"Американська зброя в руках українських воїнів - не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів і мирного населення, а також - ефективної самооборони згідно зі статтею 51 Статуту ООН. Це також трансатлантичне щеплення від російського вірусу агресії", - пояснив Порошенко.
Нагадаємо, дані про рішення США почати комерційні поставки великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M107A1 та інших боєприпасів Україні поширили американські видання. Однак прес-секретар Держдепу США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон схвалив експортну ліцензію для України на покупку деякого легкого озброєнняі стрілецької зброї.
За її словами, попередні адміністрації президента також схвалювали ці ліцензії. Держдеп не схвалював продаж зброї безпосередньо українському уряду, а дозволив Україні купувати озброєння в американських виробників.

Related

Політика 8472682361045391585

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item